Αποκατάσταση μαστού μετά τη μαστεκτομή: υγεία και αισθητική σε ένα στάδιο

Αποκατάσταση μαστού μετά τη μαστεκτομή: υγεία και αισθητική σε ένα στάδιο

Ευχαριστούμε το news247.gr για την δημοσίευση του άρθρου :

Αποκατάσταση μαστού μετά τη μαστεκτομή: υγεία και αισθητική σε ένα στάδιο

Λίγα λόγια από το άρθρο :

Η αποκατάσταση του µαστού µετά από μια αναγκαία ογκολογικά µαστεκτοµή αποτελεί µέρος της ολοκληρωµένης θεραπευτικής αντιµετώπισης για ασθενείς µε καρκίνο του µαστού.

ρόκειται γιαμια επανορθωτική χειρουργική επέµβαση που πραγματοποιείται με διάφορες τεχνικές,οι οποίες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες:

  • Αποκατάσταση με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, σε ένα ή δύο στάδια
  • Αποκατάσταση µε μεταμόσχευση αυτόλογων ιστών (δερματοµυϊκών κρηµνών)

Η αποκατάσταση με τη χρήση ενθεμάτων αποτελεί τη συχνότερα χρησιμοποιούμενη, λόγω των απλούστερων και λιγότερο τραυματικών τεχνικών που εφαρμόζονται, με πολύ ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα. Η σημαντικότερη ωστόσο κατάκτηση της σύγχρονης Χειρουργικής Μαστού είναι η δυνατότητα, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, να πραγματοποιηθεί στον ίδιο χειρουργικό χρόνο το ογκολογικό – θεραπευτικό χειρουργείο, δηλαδή η μαστεκτομή με τον έλεγχο των μασχαλιαίων λεμφαδένων, και η αποκατάσταση του μαστού. Δεν απαιτείται δηλαδή, δεύτερο χειρουργείο, κάτι που αποτελεί επιθυμία των περισσότερων ασθενών.

Φυσικά απαιτείται σωστός προεγχειρητικός σχεδιασμός για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επέμβαση πραγματοποιείται μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένη τομή, ανάλογα με το είδος της μαστεκτομής, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η αφαίρεση του μαζικού αδένα και στη συνέχεια τοποθετείται το ειδικό ένθεμα σιλικόνης (ανάλογου σχήματος και όγκουμε τον μαστό που αφαιρέθηκε), υποστηριζόμενο με ειδικό συνθετικό βιοσυμβατό πλέγμα. Η νοσηλεία δεν ξεπερνά τις δύο ημέρες και η μετεγχειρητική πορεία είναι σχετικά ανώδυνη. Φυσικά απαιτείται παρακολούθηση από την υπεύθυνη χειρουργική ομάδα. Η ασθενής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ειδικό στηθόδεσμο για έναν περίπου μήνα και μέσα σε διάστημα 15 ημερών μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ